Hlášení o veřejném čtení v knihovně

Změny v hlášení o veřejném čtení

https://ipk.nkp.cz/odborne-cinnosti/ctenarstvi-1/verCteni06.htm
Národní knihovna uzavřela s platností od 1. 1. 2019 novou licenční smlouvu na veřejná čtení v knihovnách. Změna spočívá v tom, že se mění způsob úhrady za licenci, která až doposud byla hrazena jednou paušální částkou za rok. Nově byla nastavena platba za každé čtené dílo ve vztahu k celkové délce veřejného čtení. Úhradu plateb bude stejně jako doposud hradit Národní knihovna, tj. knihoven se změna nijak nedotkne.

Současně ale upozorňujeme na několik drobných změn formuláře hlášení o veřejném čtení:

  1. Pokud jste v rámci jednoho dne měli více akcí s veřejným čtením (např. dopoledne a odpoledne), ve formuláři pro jejich odlišení uvedete jejich pořadí, například 1 nebo 2
  1. Ve formuláři vždy u každého čteného díla uvedete celkovou délku akce s veřejným čtením v minutách, např. četly se 2 knihy, každá po 20 minutách, tj. celková délka čtení byla 40 minut. U každého díla uvedete celkový čas, tzn. že zatrhnete interval 31-60 min.
  1. Pro identifikaci knihovny slouží evidenční číslo knihovny z registru Ministerstva kultury: toto číslo se zapisuje vždy jako prosté číslo bez lomítka a roku vydání registrace.
  1. Ve formuláři byla pro nadbytečnost zrušena položka IČO.
Formulář: https://ipk.nkp.cz/formulare/ipk/hlaseni-o-uskutecneni-verejneho-cteni

Ještě připomínáme, že hlášení o veřejném čtení se provádí nejpozději do 10 dnů po jeho uskutečnění. Hlášení není potřeba vyplňovat, pokud je akce pojata jako součást vyučování ve škole. Pokud byste měli nějaké nejasnosti, kontaktuje Ing. Danu Smetanovou: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Díky za pochopení a spolupráci

Vit Richter, Narodni knihovna CR, Klementinum 190, 110 00 Praha 1, Tel: +420/221 663 338, Fax: +420/221 663 175, mobil: +420/603 223 627, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., www.nkp.cz, http://ipk.nkp.cz/, http://www.skipcr.cz/