Březen - měsíc internetu

11. ročník BMI má stejné motto jako v loňském roce: 

"INTERNET - VÝHODA PRO ZNEVÝHODNĚNÉ"

Jeho cÍlem je upozornit na význam, který má nebo může mít internet pro znevýhodněné skupiny obyvatel, jako jsou zejména lidé se zdravotním postižením, senioři, matky na mateřské dovolené, nezaměstnaní, cizinci apod. Mnohé knihovny s těmito skupinami systematicky pracují a i v minulosti pro ně připravovaly v rámci BMI program, takže by nemělo být problémem letos ještě zaměření na ně zvýraznit.

BMI sdružení připraví v průběhu února opět leták formátu A4, který bude distribuován prostřednictvím SKIP do všech knihoven zapojených do Března - měsíce internetu, aby jej mohli dostat účastníci březnových akcí.

V rámci BMI proběhne řada standardních akcí, jako jsou BIBLIOWEB, NOC S ANDERSENEM http://www.knihovnabbb.cz/cz/noc_s_andersenem a další. Vše o BMI v knihovnách najdete na http://skip.nkp.cz/akcBMI08.htm Informace o všech aktivitách v rámci BMI najdete na www.brezen.cz

POZOR! NOVINKA! Protože v dávných dobách býval březen měsícem knihy a řada knihoven se na nás obrací se žádostí, abychom tuto tvář obnovili, přicházíme s novou iniciativou. Na knihovnách bude záležet, zda zústane pouze u pokusu, či zda se nám podaři obnovit tradici.

Od 10. do 16. března vyhlašujeme Týden čtení. Po celý týden by se měly knihovny věnovat propagaci čtení a hlasitému čtení obecně, podrobněji na http://skip.nkp.cz/akcBMI08.htm
Registrace do Týdne čtení letos probihá ještě v rámci formuláře k BMI, má v něm však svou samostatnou rubriku.

Veškeré akce, které v rámci BMI budete uskutečňovat, přihlašte, prosím, do 20. února 2007 pomocí registračního formuláře na stránce: http://www.stk.cz/skip/BMI/BMI_2008.html .

Tiskové zprávy a aktuální informace o svých akcích zasílejte průběžně mediálnímu partneru IKAROS Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.