Branišovice postupují do celostátního kola soutěže Knihovna roku 2023

V letošním krajském kole soutěže Vesnice roku zvítězila knihovna ze znojemského regionu Obecní knihovna Branišovice. Získala Diplom za moderní veřejné knihovnické a informační služby. Tímto postupuje do celostátního kola prestižního ocenění Knihovna roku 2023, které se bude vyhlašovat v Týdnu knihoven.

Knihovnice, p. Csanádiová se pečlivě stará nejen o sbírku knih, ale pod hlavičkou Městské knihovny Znojmo se zapojuje do mnoha zajímavých akcí a projektů. Za zmínku stojí např. aktivity v rámci projektu "Celé Česko čte dětem" nebo společné tvoření a předčítání pohádek dětem z MŠ. Knihovna se také zapojila do projektu "Babičko, přečti mi pohádku!", jenž byl realizován v MŠ Branišovice, kam knihovna ochotně zapůjčila místním babičkám pohádkové knížky k předčítání před odpoledním odpočinkem. Ve spolupráci s KC Branišovice mohly děti v knihovně hledat, s cílem záchrany knihovny, Knihohama. I nejmenší nečtenáři, ale i malí a zkušení čtenáři od dětí až po seniory, se s velkým zájmem zapojovali do hry "Knihovnické bingo". Vyhlášení jeho vítězů pak proběhlo v sále KC Branišovice u příležitosti "Společného tvoření dětí a seniorů" s výtvarníkem VHRSTI - autorem kreseb Večerníčku "Bílá paní na hlídání". U příležitosti "Dne země" se pak společně s KC Branišovice pustili do zážitkového vzdělávacího programu zaměřeného na třídění odpadu a ochranu životního prostředí.

Obec Branišovice také, pod záštitou obecní knihovny, disponuje knihobudkou, která slouží k bezplatnému půjčování a výměně knih. Mimo jiné se v knihovně pravidelně koná tzv. "semínkovna", která slouží ke komunitní výměně semínek a sazeniček nebo zde již proběhly 2 běhy IT kurzů pro seniory.

Celé regionální oddělení velmi gratuluje a drží palce!

Obecní knihovna Branišovice   Obecní knihovna Branišovice   Obecní knihovna Branišovice