Výlet Akademie třetího věku 2022

Výletem do Památníku písemnictví na Moravě a benediktinského kláštera v Rajhradu u Brna v úterý 10. května 2022 jsme zakončili letošní 14. ročník Akademie třetího věku při Městské knihovně Znojmo. Více než 60 seniorů si po nucené pauze v loňském roce nenechalo ujít výlet (tentokrát poprvé) dvoupatrovým autobusem.

V Rajhradu jsme absolvovali výklad v Kostele sv. Petra a Pavla a také prohlídku kláštera benediktinů. Zlatým hřebem celé návštěvy pro nás byla prohlídka klášterní knihovny, kde jsme se obdivovali historickým knihám, umění starých mnichů, ale i tajnému schodišti! Skvělými průvodci nám byl pan Zálešák a paní Koláčková, za což jim ještě jednou moc děkujeme.

Výlet jsme si užili díky pěknému počasí a také výbornému obědu v místní restauraci. Zájemci stihli i procházku či nákup výrobků, které pocházejí z obchůdku zdejších mnichů.

Ještě jednou děkujeme všem výletníkům za účast a budeme se těšit na setkání 5. září 2022, kdy bude první přednáškou zahájen už 15. ročník Akademie třetího věku. Všichni zájemci jsou srdečně zváni!

(Více informací o Akademii třetího věku na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo na tel. čísle knihovny 515 224 346)