Budovatelské hry

DOBA KAMENNÁ

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 10 +

DOBA KAMENNÁ

Doba kamenná je doba kamenná. A rozhodně to není doba jednoduchá. Nejdůležitějším úkolem vašeho kmene je obstarat dostatek jídla pro všechny své členy. A proto je potřeba vyrazit na lov, anebo alespoň vypěstovat obilí na prvních zoraných polích. Civilizace se pomalu začíná rozvíjet, a aby se mohla rozvíjet dále, je třeba natěžit dostatek dřeva, jílu, kamene a také zlato ve zlatonosné řece. Pak můžete dále rozšiřovat vesnici, získávat kvalitnější nástroje a další civilizační výhody. K úspěchu vašeho kmene je třeba dobré plánování a také kousek štěstí.


MACHI KORO: POSTAVTE SI SVÉ MĚSTO

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 8 +

MACHI KORO: POSTAVTE SI SVÉ MĚSTO

Postavte malé město, které budete postupně budovat a dále rozšiřovat. Rozhodnete se nejdříve vybudovat více menších staveb, nebo raději nějakou větší? Postavíte pekárnu, obchodní dům, nádraží nebo dokonce zábavní park? Čím více staveb ve svém městě máte, tím vyšší příjmy můžete ve svém tahu získat. Cílem hry ale není postavit největší nebo nejpestřejší město. Musí to být funkční město, které vám poskytne dostatečný příjem na to, abyste mohli postavit své čtyři dominanty – nádraží, nákupní centrum, zábavní park a vysílač. Jejich postavením také získáváte nějakou výhodu.  Vítězem se stane hráč, který jako první postaví všechny čtyři architektonické dominanty.


KINGDOMINO

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 8 +

KINGDOMINO

Jaké to asi je zdědit trůn chátrajícího království a rozhodnout se vybudovat ho hezky od píky?

Kingdomino vám umožní vytvořit celé království se vším všudy. Nesmí v něm chybět jezera pro rybolov, obilná pole pro pěstování pšenice, bohatství získáte v horských dolech, dřevo zase v lesích. Jako mocní králové hledáte nová místa pro rozšíření svých velkolepých království. Je třeba prozkoumat všechny druhy krajiny. Ale pozor, jsou tu i další králové, kteří se poohlížejí po stejných krajinách…


HADARA

Počet hráčů: 2 – 5

Věk: 10 +

HADARA

Kdo jako první stvoří novou vzkvétající společnost?

V deskové hře Hadara se ponoříte do prostředí rozličných pozemských civilizací, ze kterých budete vytvářet nový fungující svět. V průběhu tří epoch budete postupně přeměňovat svou malou vesnici na vysoce rozvinutou společnost. K tomu je zapotřebí osídlit nový svět příslušníky různých kultur z odlišných časů. Chcete-li přivést svému světu čest a slávu, měli byste moudře volit z postav a dovedností. Nesmíte ale zapomenout na zemědělství, kulturu a vojenskou sílu, jinak bude úspěšnější někdo z vašich soupeřů.


CARCASSONE

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 8 +

CARCASSONE

Jedinečná, celoevropsky úspěšná hra pro rodiny i zkušené hráče! Hráči vykládají jeden po druhém karty s motivem krajiny. Vznikají cesty, města, louky a kláštery, na které mohou hráči umístit své figurky, aby sbírali body. Body se započítávají jak v průběhu hry, tak na jejím konci, a proto je vítěz znám až po závěrečném vyhodnocení.


DOMINION

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 8 +

DOMINION

Stojíte na počátku budování své vlastní říše a nemáte nic než trochu peněz a malé pozemky. Avšak brány světa jsou otevřeny dokořán, říše vzkvétá zakládáním nových vesnic, založením tržiště nebo vztyčením trůnního sálu. Jenže jsou tu také zdatní soupeři, a tak je třeba rozšířit svoji říši co nejrychleji. Jen tak se stanete pánem nejmocnějšího dominia.

Dominion je hra, v níž si budujete svůj balíček karet. Ten představuje vaše Dominium. Balíček obsahuje vaše finanční zdroje, vítězné body a akce, které můžete provádět. V každém kole se rozhodujete, které karty z dostupných deseti si koupíte a budete je moci v dalších kolech použít. Neustále tak vytváříte svůj vlastní balíček a s jeho pomocí se snažíte získat co nejvíce vítězných bodů.
Každou hru si můžete připravit jinak, protože z 25 dostupných balíčků akčních karet si na začátku hry vybíráte pouze 10. A pouze karty z těchto 10 balíčků jsou vám ve hře dostupné.

Díky tomu si v průběhu jednoho večera můžete zahrát nekonfliktní a příjemnou hru a ihned poté i lítou bitku o body a celkovou výhru.


CATAN: ZÁKLADNÍ HRA

Počet hráčů: 3 – 4

Věk: 10 +

CATAN: ZÁKLADNÍ HRA

Představte si sami sebe ve věku objevů: vaše loď přistála po dlouhé a nebezpečné plavbě na pobřeží neobydleného ostrova. Je to ostrov Katan! Nejste ale jediným cestovatelem. Na pobřeží ostrova Katan přistáli i další neohrožení mořeplavci. Závod o nadvládu nad ostrovem právě začal!

Muži a ženy z vaší expedice už objevili první dvě vesnice. Naštěstí je ostrov velmi bohatý na přírodní zdroje. Budujete silnice a také další vesnice, které se později rozrostou v města.

Budete úspěšní v boji o to, kdo se stane vládcem Katanu? Klíčem k tomu je obchodování - některých surovin budete mít nadbytek, jiné vám budou chybět. Kamení za vlnu, obilí za dřevo. Obchodujete s tím, co potřebujete, i s tím, co se právě nabízí. Dobře si rozmyslete, jaký bude váš další krok, postavte svoje vesnice na těch pravých místech a obchodujte tak chytře jak jen dokážete. Možná si vytvoříte slušné šance na výhru, nezapomeňte ale, že vaši spoluhráči také nejsou žádní hlupáci. Když se tím vším budete řídit, kdo ví - možná právě vy budete příštím vládcem ostrova Katan!


CATAN: JUNIOR

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 6 +

CATAN: JUNIOR

Catan Junior je variantou hry Catan, která je určena především dětem. Pravidla jsou výrazně zjednodušena, hra trvá kratší dobu a má pirátské téma a prostředí. Hlavní principy původní hry však zůstávají.

Cílem hry je postavit všechna svá pirátská doupata. Doupata se spojují průplavy (v nich se staví lodě). Staví se pomocí čtyř druhů surovin. V každém tahu hráč hodí kostkou a určí, které pole přinese výnosy surovin. Hází se pouze jedinou kostkou; pokud padne 6, je možné pohnout figurkou ducha starého piráta, který zablokuje výnosy na jednom poli (analogie zloděje). Za suroviny je možno též kupovat papouščí karty (akční karty), jejichž efekt se vyhodnotí okamžitě po nákupu a většinou představuje jednorázový bonus (zisk surovin, stavba zdarma, přesunutí piráta, atd.).

Hra končí v okamžiku, kdy některý z hráčů postaví poslední pirátské doupě - tento hráč se stává vítězem.