Vědomostní a kvízové hry

ČESKO JUNIOR: OTÁZKY A ODPOVĚDI

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 10 +

ČESKO JUNIOR: OTÁZKY A ODPOVĚDI

V této hře se snažíte správně odpovídat na otázky ze čtyř různých okruhů – lidé a společnost,  kultura, příroda a geografie a různé. Za správně zodpovězenou otázku dostanete žeton s příslušnou ikonou v barvě daného okruhu otázek. Cílem hry je nasbírat čtyři žetony ve čtyřech různých barvách. Během hry si nejen užijete spoustu zábavy, ale také se o své zemi dozvíte mnoho zajímavých informací. K tomu, abyste ve hře zvítězili, budete kromě dobrých znalostí potřebovat i trochu štěstí.

Na zadní straně herního plánu naleznete aktivitu se slepou mapou, která vám odhalí ta nejpozoruhodnější místa naší země – památky již zařazené nebo navržené na seznam památek UNESCO.


DESÍTKA: 200 OKRUHŮ, 2 000 OTÁZEK A ODPOVĚDÍ

Počet hráčů: 2 – 8

Věk: 10 +



Budete hrát na jistotu, nebo riskovat?

Vědomostní hra úplně nového typu, ve které hráči nemusejí čekat na svůj tah tak dlouho jako v jiných hrách.

Ke každému okruhu ve hře přísluší 10 otázek a 10 možných odpovědí. Všichni hráči dostanou šanci odpovídat v každém okruhu otázek. Pokud odpovíte správně, získáte jeden z žetonů odpovědí jako bod. Když jste znovu na tahu, můžete hledat další správnou odpověď. V tu chvíli ovšem podstupujete riziko, že body získané dříve v tomto okruhu ztratíte. Ve hře je 200 okruhů, 2000 otázek a 2000 správných odpovědí. Desítka je skvělá hra, obzvláště vhodná na cesty.


ZEMĚ NA CESTÁCH

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 10 +



Při hraní Země na cestách nemusíte být zrovna chodící encyklopedií. Stačí mít základní přehled, neboť právě o to ve hře jde.

Země na cestách provede hráče dobrodružnou cestou plnou zajímavých faktů z celého světa. Hráči zde však nemusí znát odpovědi na prezentované otázky, stačí, když se ke správné odpovědi alespoň přiblíží. A to není vše - hráči zde dokonce mohou vycházet z odpovědí jiných hráčů a vyloženě získávat body ze znalostí (či neznalostí) protivníků. 


50 NAŠICH PTÁKŮ: OBJEVUJTE A URČUJTE

Počet hráčů: 1

Věk: 6 +


Díky kartám v této krabičce zvládnete hravě určit 50 pěvců, dravců a sov. Na kartách najdete kvízovou otázku, názornou ilustraci, základní informace a také několik zajímavostí. Ideální průvodce pro všechny milovníky přírody!


MOZKOVNA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 12 +



Velká hra přinášející v jednom balení takřka všechny výzvy, se kterými se můžete v edici Mozkovna setkat. Uvnitř krabice najdete logické, grafické, textové a vědomostní úlohy, a také úkoly, které prověří Váš postřeh a paměť. Body získáte nejen za správně vyřešené úlohy, ale také za přesné sázky na výkony svých protihráčů. 


PANORAMATICKÉ PEXESO: DIVY SVĚTA

PANORAMATICKÉ PEXESO: METROPOLE

Počet hráčů: 2 +

Věk: 8 +

   PANORAMATICKÉ PEXESO: METROPOLE
    

Panoramatické pexeso vychází z klasického pexesa. Nehledají se však stejné obrázky, ale informace, které k sobě patří. Cílem je najít rovnou trojici kartiček pasujících dohromady. Abyste je dokázali odhalit, musíte si zapamatovat jejich pozici lépe, než vaši soupeři. Když to zvládnete, vytvoříte nádherná panoramata.


VĚDOMOSTNÍ PEXESO: OBJEVY A VYNÁLEZY

VĚDOMOSTNÍ PEXESO: ZVÍŘATA

VĚDOMOSTNÍ PEXESO: MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ

VĚDOMOSTNÍ PEXESO: POŘEKADLA

VĚDOMOSTNÍ PEXESO: POHÁDKY

VĚDOMOSTNÍ PEXESO: VLAJKY – AFRIKA

VĚDOMOSTNÍ PEXESO: VLAJKY – EVROPA

VĚDOMOSTNÍ PEXESO: ROSTLINNÁ NEJ

Počet hráčů: 2 – 5

Věk: 12 +

Vědomostní pexeso vychází z klasického pexesa. Nehledají se však dva stejné obrázky, ale dvě informace, které k sobě patří. Text je doplněn i motivem tvořícím celek, jakmile se dvě k sobě patřící kartičky položí vedle sebe či pod sebe.

Díky vědomostnímu pexesu si můžete oživit znalosti hlavních měst Evropy či historie, připomenout si osobnosti 20. století, projít si památky a zajímavosti, znovu se pobavit u filmových hlášek, rozpomenout se na světová nej, poznat známá i méně známá pořekadla a mnoho dalšího.


ČTENÁŘSKÁ VĚŽ

Počet hráčů: 2 – 10

Věk: 8 +



Čtenářská věž netradičním způsobem podporuje a rozvíjí čtenářskou gramotnost, vlastní fantazii, znalost klasických děl a autorů dětských knih a zároveň prověřuje zručnost a koncentraci jednotlivých hráčů.

 

Součástí čtenářské věže jsou 3 hry:

1. Čtenářské kameny – Motivační úkoly určené pro práci s dětmi před, v průběhu a po přečtení knihy.

2. Dokončovací kameny – Podpora dětské fantazie skrze dokončování vět v souvislosti s knihou.

3. Znalostní kameny – Zábavné procvičování názvů děl, autorů a hlavních postav známých dětských knih.

Hra Čtenářská věž obsahuje malou knížku s příběhem Štěpánovy děsy a pravidla.


RADA NAD ZLATO: TÝMOVÁ HRA, KDE NEVÍTE, KOMU VĚŘIT

Počet hráčů: 3 – 8

Věk: 12 +



Rada nad zlato je týmová vědomostní párty hra, ve které každý napovídá každému - ne vždy však ale správně.

Během hry je důležité prokázat ohromující znalosti, ale také dobrý odhad protihráčů, taktické dovednosti a umění blafovat. Čeká na vás 900 otázek rozdělených do 20 okruhů – od těch klasických jako je například historie, až po ty neobvyklé jako třeba UFO a záhady.


MYŠLENKOVÉ MAPY: VÝVOJ ČESKÉHO STÁTU V SOUVISLOSTECH

Počet hráčů: 1 – 6

Věk: 8 +



Myšlenkové mapy nabízí ucelený přehled významných událostí dějin českého státu v období od 10. do 20. stolení a svými přehlednými ilustracemi podporují přemýšlení v souvislostech.

Do každé z šestnácti myšlenkových map hráči doplňují kartičky s texty i obrázky a vytváří ucelenou obrázkovou myšlenkovou mapu k vybranému tématu z českých dějin. Díky vizuálním podnětům z této mapy si jednotlivé události lépe zapamatujete.

Balení obsahuje následující témata myšlenkových map:

Počátky českého státu, Románská kultura, Středověká města, Poslední Přemyslovci, Karel IV., Husitství, Stavební slohy, Rudolf II., Marie Terezie, Národní obrození, Revoluce 1848, Rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa, Hospodářství 1. republiky, Protektorát Čechy a Morava, Komunistické Československo a Československo v roce 1989. 

Myšlenkové mapy Vývoj českého státu v souvislostech rozvíjí faktické vnímání dějin v obrazové podobě, týmovou spolupráci, pozornost a paměť.

Hra je skvělým pomocníkem při výuce vlastivědy a dějepisu.


POZNEJ VLAJKY: VĚDOMOSTNÍ HRA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 10 +



Poznávat cizokrajné země můžete třeba i doma na sedačce!

Rychlá vědomostní a postřehová hra, při které si promrskáte poznávání vlajek a základních reálií o nejrůznějších státech, vás bude bavit jak v rodinném kruhu, tak s partou kamarádů. A je úplně jedno, jestli je vám 10 nebo 60 let.

Vítězí ten, kdo nasbírá co nejvíce karet s vlajkami. To se povede jen tomu, kdo nejrychleji a hlavně správně odpoví na otázku, kterou určí symbol na kostce.


VŠECHNA ZVÍŘATA SVĚTA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 8 +



Poznáte podle obrázku rosomáka? Víte, kde žije ocelot? Všechna zvířata světa jsou zábavná vzdělávací hra o zvířatech pro hráče každého věku.

Vydejte se na cestu kolem světa s deskovou hrou Všechna zvířata světa, během níž potkáte rozmanitá zvířata! Pokuste se pojmenovat zvíře na kartičce a odpovědět na otázku. Za správnou odpověď získáte kartu, již položíte na desku kontinentů. Vítězem se stane hráč, který umístí nejvíce zvířat na správné světadíly.


PRIMA ZOOM: POZNEJTE SVĚT ZBLÍZKA

Počet hráčů: 1 – 6

Věk: 12 +



Zajímáte se o svět kolem sebe?  Toužíte jej poznat ze všech možných úhlů? Pak je ZOOM právě pro vás.

ZOOM je kvízová hra nové generace, se kterou proletíte celý svět, prověříte si své znalosti, odhad a zároveň potěšíte i svůj zrak. Hra vznikla ve spolupráci se zkušeným týmem dokumentární TV stanice Prima ZOOM.

Každá z karet vás vezme na jiné místo a jejím prostřednictvím můžete odkrýt různá tajemství lidského poznání – ať už jde o krásy přírody, neuvěřitelné divy vědy a techniky, dávnou historii, nebo fascinující místa na celé planetě i mimo ni. V ZOOMu se nikdo nenudí, nikdo nečeká.  Ať už vás daná karta zavede kamkoli, vždy jsou ve hře všichni hráči a musí zvládnout tři typy úkolů k zadanému tématu – poznávají dle fotografií, odpovídají na kvízové otázky a tipují nejrůznější záludné údaje. A že se navíc dozvíte spoustu zajímavostí? To už je jen příjemný bonus!


ZPÁTKY DO LAVIC

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 12 +

ZPÁTKY DO LAVIC

Víte, jak se jmenuje hlavní město, uvnitř kterého se nachází jiný svrchovaný stát? Kterou válku oficiálně ukončila Versailleská mírová smlouva? Jak často se v ČR konají komunální volby?

V této hře vás čeká 1200 otázek rozdělených do 6 vyučovacích předmětů – český jazyk, matematika, dějepis, přírodopis, zeměpis a výchova k občanství. Hrajete všichni najednou a úkolem je v časovém limitu odpovědět na 5 otázek z daného předmětu. Za každý předmět dostanete opravdovou známku a na konci hry obdržíte vysvědčení.

Hru zpestřují akční karty Přestávka, díky kterým můžete například opisovat od spolužáků.


ZNÁTE ČESKO?: KVÍZOVÁ HRA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 12 +

ZNÁTE ČESKO?: KVÍZOVÁ HRA

Hra, ve které si procvičíte své znalosti a možná se dozvíte i něco nového o České republice.

Kvízová hra Znáte Česko? otestuje vaše znalosti o naší zemi napříč šesti různými kategoriemi – historie, geografie, příroda/věda/technika, kultura, sport a různé. Celkem na vás čeká 1350 otázek, jejichž obtížnost si však můžete zvolit sami. Každá otázka ve hře je oceněna finančním obnosem, který můžete vyhrát, pokud na ni správně odpovíte.

Odvážnější hráči mohou zvolit i akční variantu hry. Vsaďte si žetony na spoluhráče nebo si od něj nechte poradit a peníze vyděláte oba dva. Pomocí žetonu můžete i změnit hodnotu otázek a tím třeba i zvrátit výsledek hry. Vyhrává hráč, který se obohatí o co největší množství znalostí, tj. má největší finanční obnos.

Hra má svižné tempo a jednoduchá pravidla.


ZNÁTE EVROPU?: KVÍZOVÁ HRA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 12 +

ZNÁTE EVROPU?: KVÍZOVÁ HRA

Raďte se, vsázejte, vydělávejte na svých znalostech!

Kvízová hra o Evropě, která nabízí 1 350 otázek týkajících se našeho kontinentu. Ty jsou rozděleny do šesti kategorií. Každá otázka je oceněna finančním obnosem, který můžete vyhrát, pokud na ni správně odpovíte. Volba kategorie i otázky je pouze na vás. Půjdete na jistotu s jednoduchou otázkou, nebo se odvážíte zariskovat?

Pokud patříte mezi odvážnější hráče, můžete si zahrát i akční variantu hry. Vsaďte si pomocí vašich žetonů na spoluhráče nebo si od něj chechte poradit a peníze vyděláte oba dva. Pomocí žetonu můžete změnit hodnotu otázek, a tím třeba i zvrátit výsledek hry.


ZNÁTE ČESKÝ FILM?: KVÍZOVÁ HRA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 12 +

ZNÁTE ČESKÝ FILM?: KVÍZOVÁ HRA

Tato hra zabaví nejen skalní fanoušky českého filmu.

1 350 otázek týkajících se světa českého filmu je rozděleno do šesti kategorií – filmové hlášky, filmy, herci a herečky, pohádky, televizní pořady a zajímavosti. Hráči si mohou zvolit nejen kategorii otázek, ale i náročnost otázky, na kterou budou odpovídat. Každá otázka je oceněna finančním obnosem, který můžete vyhrát, pokud na ni odpovíte správně.

Odvážnější hráči mohou zvolit i akční variantu hry. Vsaďte si žetony na spoluhráče nebo si od něj nechte poradit a peníze vyděláte oba dva. Pomocí žetonu můžete i změnit hodnotu otázek a tím třeba i zvrátit výsledek hry.

Vyhrává hráč, který se obohatí o co největší množství znalostí, tj. má největší finanční obnos.


ZNÁTE SVĚT?: KVÍZOVÁ HRA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 12 +

ZNÁTE SVĚT?: KVÍZOVÁ HRA

Znáte svět? – to je kvízová hra, ve které si procvičíte své znalosti a možná se dozvíte i nové zajímavosti z celého světa.

Hra obsahuje 1 350 otázek týkajících se světa rozdělených do šesti kategorií. Hráči si mohou zvolit nejen kategorii otázek, ale i její náročnost. Za správné odpovědi získají hráči peníze a ten, kdo má na konci hry nejvyšší peněžní obnos, vyhrává.

Ve hře lze navíc využít i 3 speciální žetony, např. žeton s pomocí spoluhráče.

Hra má svižné tempo a jednoduchá pravidla.


ZNÁTE ČESKO? PRO DĚTI: KVÍZOVÁ HRA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 6 +

ZNÁTE ČESKO? PRO DĚTI: KVÍZOVÁ HRA

Jak dobře znáte svoji zemi a svět kolem nás?

V této kvízové hře si procvičíte své znalosti a třeba se dozvíte i něco nového o České republice. Zábavu si mohou užít jak prvňáčci, tak starší děti i rodiče.

Ve hře najdete 2000 otázek rozdělených do pěti kategorií – Má vlast, Příroda, Volný čas, Různé, Hádanky a rébusy. Otázky mají dvě úrovně obtížnosti rozdělené dle věku hráčů – mohou si tedy společně zahrát prvňáci i starší děti. Během hry se pobavíte, ale také se dozvíte mnoho zajímavých a užitečných informací nejen o České republice.

Akční varianta hry přináší hráčům možnost použít speciální žetony, takže budete kromě znalostí potřebovat také trochu taktiky.

Hra má jednoduchá pravidla a může se do ní zapojit celá rodina. Vítězí ten, kdo získá správné výherní dílky a jako první složí svůj šťastný čtyřlístek.


PO STOPÁCH V ZOO PRAHA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 12 +

PO STOPÁCH V ZOO PRAHA

Vítejte v Zoo Praha! Ať už patříte mezi nadšence, kteří chodí do zoologické zahrady pravidelně  nebo byste si jen rádi rozšířili své znalosti týkající se zvířat, rozhodně vyzkoušejte hru Po stopách v ZOO Praha, u které se zasmějete i zapotíte. 

Ve hře se stanete návštěvníky zoologické zahrady, kteří chtějí vidět co nejvíce zvířat, navštívit co nejvíce atrakcí a dozvědět se co nejvíce zajímavých informací.  Budete se pohybovat se svými figurkami po plánu zahrady a plnit aktivity. Na vaší cestě vás čeká řada kvízových i tipovacích otázek, ale i akčních úkolů, které vás zaručeně pobaví. Jejich splněním získáte žetony stop či konkrétních zvířat, za které si vysloužíte vítězné body. 

Hra vznikla ve spolupráci s odborníky ze Zoo Praha.


KDE LEŽÍ KOTĚHŮLKY

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 10 +

KDE LEŽÍ KOTĚHŮLKY

Kde leží Kotěhůlky je zeměpisná hra, ve které si zábavnou formou prověříte své znalosti o nejrůznějších městech a význačných místech Čech, Moravy a Slezska. Zároveň si připomenete místa, která jste někdy navštívili nebo byste navštívit chtěli.


CESTUJEME PO HRADECH A ZÁMCÍCH

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 7 +

CESTUJEME PO HRADECH A ZÁMCÍCH

Cestujte s námi po hradech a zámcích České republiky.

Během hry objevíte zajímavá místa, poznáte jejich historii a dozvíte se pověsti z dob dávno minulých. Je pouze na vás, zda budete cestovat pěšky, na motorce nebo autem. Cestou vás neminou nutné výdaje, ale můžete si i vydělat. Obratné hospodaření a taktika ve hře hrají velkou roli. Vyhrává hráč, který má na konci cesty nejvíc peněz. Hra prohlubuje místopisné znalosti, procvičuje samostatné rozhodování a přináší zábavu. Cílem hry je navštívit 12 různých hradů a zámků a dobře hospodařit se svými financemi. Vyhrává hráč, který má na konci hry nejvíce peněz.