Logické a strategické hry

GOBLÍCI JEDLÍCI

Počet hráčů: 2

Věk: 4 +

GOBLÍCI JEDLÍCI

Strategická hra, která baví i dospělé.

Pokuste se srovnat své goblíky do řady a otestujte tak svou paměť a logické myšlení.
Hraje se v duchu piškvorek, kde vaše mlsné figurky mohou snadno sníst ty soupeřovy – figurky mají tři velikosti a mohou se navzájem požírat. Je důležité si pamatovat, které figurky jsou zakryté.


TRIOLET

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 9 +

TRIOLET

Triolet je hra s čísly, v níž se hráči snaží získat v každém tahu co nejvíce bodů. Za tímto účelem umisťují jednu, dvě nebo tři destičky do jedné řady tak, aby jejich celkový součet nepřesáhl 15.

Dobře počítejte, přidávejte destičky s čísly na herní plochu a nezapomeňte na zvláštní pole, která přináší více bodů!


BABI, DĚDO, HRAJEME – LOGIKA

Počet hráčů: 1 – 4

Věk: 8 +

BABI, DĚDO, HRAJEME – LOGIKA

Hrajte si a cvičte u toho logiku. Hra má hned několik poslání. Pomáhá seniorům procvičovat kognitivní funkce mozku. Ty je totiž dobré s vyšším věkem trénovat. Propojuje generace, které se jinak většinou míjejí a zároveň je výborným způsobem, jak si společně užít dobrou zábavu.

Hra tříbí logické myšlení a jemnou motoriku. Hráči se na herním plánu snaží k sobě přikládat herní kameny se stejnou barvou nebo symbolem. Podle toho, kolik jich propojí, dostanou body. Pokud právě nemáte po ruce spoluhráče, můžete si hru zahrát i v jednom hráči.


BABI, DĚDO, HRAJEME – PAMĚŤ

Počet hráčů: 1 – 4

Věk: 8 +

BABI, DĚDO, HRAJEME – PAMĚŤ

Babi, dědo, hrajeme - paměť je další hra z edice Mozkovna, procvičující paměť a prostorovou představivost. Pokud hledáte skvělou hru vhodnou pro babičku a dědu a zároveň pro své ratolesti, jste na správné stopě. Jedná se o jednoduchou hru, kterou může v případě potřeby hrát i 1 hráč. Hráči si musí zapamatovat obrazec, který následně po paměti musí složit z herních dílků.


UBONGO: HONBA ZA DIAMANTY

Počet hráčů: 2 – 4

Věk:  8 +

UBONGO: HONBA ZA DIAMANTY

Rychle! Napínavě! Jednoduše! Ubongo je zábavná rodinná hra s geometrickými tvary a blyštivými diamanty. Od hráčů vyžaduje postřeh, rychlost a především představivost.

Každý hráč dostane hrací kartu a 12 barevných dílků. Jeden z hráčů hodí kostkou a otočí přesýpací hodiny. Symbol na kostce určuje, které dílky se smějí používat. Nyní se každý hráč pokouší co nejrychleji vyplnit prázdná pole své karty určenými dílky. Ten nejrychlejší zvolá: „Ubongo“! a může pohnout svojí figurkou na herním plánu a vzít si dva drahokamy. Dokud běží čas, ostatní hráči stále hrají. Vítězem je ten, kdo má na konci hry nejvíce drahokamů jedné barvy. A to není vždy ten nejrychlejší!


UBONGO: MINI

Počet hráčů: 1 – 4

Věk: 7 +

UBONGO: MINI

Oblíbená společenská hra Ubongo ve zmenšeném vydání, které si můžete jednoduše přibalit na cesty. 

Pravidla hry jsou velmi snadná, jejich vysvětlení zvládnete v několika větách. Hráč, který vybere ze své sady ty správné dílky a co nejrychleji s nimi vyplní herní pole, vyhrává kolo. Ostatní hráči mají ještě šanci skládat během odpočítávání nejrychlejšího hráče, poté kolo končí. Vítězem je ten, kdo získá během 8 kol nejvíce karet – výherních bodů.


UBONGO: 3D FAMILY

Počet hráčů: 1 – 4

Věk:  8 +

UBONGO: 3D FAMILY

Ubongo 3D Family je založeno na stejném principu jako ostatní hry Ubongo. Rozdíl je v tom, že skládačka je trojrozměrná.

Hráči skládají barevné dílky do určitého obrazce a snaží se získat co nejvíce drahokamů od jedné barvy. Ubongo 3D Family obsahuje různé stupně obtížnosti, a tak je výzvou pro začátečníky i pro pokročilé. Zároveň může hrát celá rodina společně a každý má šanci na vítězství.

Splňte správně zadání v časovém limitu, získejte drahokamy a přibližte se tak vytouženému vítězství. Hráč, který má na konci hry drahokamy nevyšší hodnoty, vyhrává.


SQUADRO

Počet hráčů: 2 

Věk:  8 +

SQUADRO

Squadro je logická abstraktní hra. Cílem hráčů je dovést čtyři z pěti kamenů na druhou stranu desky a zpět.

Hráči si vylosují barvu kamenů a potom umístí své kameny na startovní čáru po jedné ze stran hrací desky. Poté se střídají v tazích. Každý tah se skládá z pohybu jednoho kamene o počet polí uvedených na začátku dráhy (od 1 do 3 polí).

Vítězem se stává ten hráč, který jako první dovede čtyři z pěti svých kamenů na konec desky a zpět.


QUIXO

Počet hráčů: 2 – 4

Věk:  6 +

QUIXO

Dokážeš vytvořit řadu stejných symbolů dříve nežli soupeř?

Quixo je rychlá logická hra, která se vzdáleně podobá piškvorkám: jeden z hráčů má křížky, druhý kolečka, oba se snaží vytvořit nepřerušenou linii pěti „svých“ symbolů v jedné řadě – tím však veškerá podobnost končí. Svižná a pravidly jednoduchá hra, která jistě zaujme nejen příznivce klasických piškvorek.


QUIXO: MINI

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 6 +

QUIXO: MINI

Miniverze logické hry – ideální na cesty.


QUORIDOR

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 8 +

QUORIDOR

Quoridor je další z řady abstraktních her francouzské firmy Gigamic, které jsou známy jednoduchými pravidly a značnou náročností na mozkové buňky.

Úkolem hráčů je dostat se jako první na druhou stranu hrací desky. Pohyb figurky můžete zpomalit stavěním zdí. Tím pomalu ale jistě vzniká labyrint. Kdo se z něj dostane jako první, vyhrává.

Ve svém tahu může hráč buď popojít s figurkou o jedno políčko, anebo místo pohybu umístit jeden zátaras, který blokuje průchod vždy přes dvě pole. Poslední pravidlo zní: nikdy nesmíte zablokovat soupeře úplně, tzn. vždy musí zbýt alespoň jedna cesta ven z bludiště.


QUARTO

Počet hráčů: 2

Věk: 8 +

QUARTO


Dřevěná verze logické hry pro 2 hráče.

Umíte si představit čtyřrozměrné piškvorky? Jestli ano, tak jste se zhruba přiblížili principu hry Quarto! Hráči si navzájem nabízejí kameny, které mají 4 různé druhy vlastností. Velikost, tvar, zakončení a barvu. Každá tato vlastnost má dvě varianty. Stačí sebemenší nepozornost a podáte soupeři špatný kámen. Soupeř, má-li dostatečný postřeh, ho umístí do vítězné kombinace zvané "Quarto". (Vytvoří řadu 4 kamenů, které mají alespoň jednu společnou vlastnost.)


CORTEX +: CHALLENGE

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 8 +

CORTEX +: CHALLENGE

Chytrá hra, která prověří vaše logické myšlení, paměť a rychlost! Vyzvěte přátele a rodinu a porovnejte s nimi své schopnosti v 8 různých disciplínách, ve kterých budete využívat a procvičovat mozkovou kapacitu.


Jde o kompetitivní karetní hru, ve které hrají všichni hráči najednou. Pomocí již zmíněných 8 různých úkolů (např. dedukce, hledání dvojic obrázků, koordinace, hledání cesty z bludiště a mnoho dalších) procvičují rozličné funkce mozku. Po otočení první karty v balíčku se na ni všichni hráči podívají a snaží se najít správnou odpověď. Pokud si některý z hráčů myslí, že ji zná, okamžitě položí ruku na kartu a odpověď řekne. Poté kartu odkryje a ostatní hráči ověří, zda je jeho odpověď skutečně správná. Hráči je povolena pouze jedna odpověď na kolo, takže nemůže jen tak zkoušet tipovat a říci za sebou více variant odpovědí. Za správnou odpověď získává danou kartu. Jakmile má 2 stejné karty (stejná zadní strana), může je vyměnit za jeden dílek puzzle mozku. Vítězem se stává ten, kdo jako první získá 4 díly puzzle mozku a složí z nich celý mozek.


50 RÉBUSŮ DO KAPSY: PŘEKVAPIVÁ ŘEŠENÍ

Počet hráčů: 1 +

Věk: 6 +

50 RÉBUSŮ DO KAPSY: PŘEKVAPIVÁ ŘEŠENÍ

Prověřte svůj mozek s hádankami do kapsy z edice Mozkovna!

Čeká na vás 50 různě obtížných úkolů, takže na své si přijdou zkušení řešitelé i úplní nováčci. Jednotvárnosti se bát nemusíte – v krabičce se vždy střídají vizuální, jazykové, logické a matematické úkoly.


IQ FITNESS: NEOBYČEJNÉ PŘÍHODY

Počet hráčů: 1 +

Věk: 12 +

IQ FITNESS: NEOBYČEJNÉ PŘÍHODY

Příběhy z této krabičky nevyžadují příliš počítání, zato se vám bude hodit logické myšlení a trochu netradiční pohled na věc.

IQ Fitness Junior z edice Mozkovna je sada 50 karet s grafickými i logickými úlohami, které jsou tvořené přímo pro děti na základní školy. Úlohami si hráči procvičí jak logické uvažování, grafické vnímání, tak i schopnost představit si manipulaci s objekty. Na kartách nenajdete jen řešení, ale i postup jak k danému řešení dospět nebo rady a tipy, jak tyto úlohy příště zvládnout.


IQ FITNESS: VIZUÁLNÍ ÚLOHY

Počet hráčů: 1 +

Věk: 12 +

IQ FITNESS: VIZUÁLNÍ ÚLOHY

Hra vhodná pro každého milovníka rébusů !

Karetní zadání s celkem 60 kartami prověří vaše logické myšlení a pozornost. Široké spektrum logických úloh osloví milovníky rébusů, hádanek a zejména obrázkových úloh. V případě, že si nebudete vědět rady, každá karta vědomostní hry IQ Fitness obsahuje řešení. Kdo se stane nejúspěšnějším řešitelem Vizuálních úloh? Díky IQ Fitness - Vizuální úlohy potrénujete své mozkové závity zábavnou formou a balíček s kartami snadno sbalíte na cesty.


IQ FITNESS 3D: TRIANGL

Počet hráčů: 1 +

Věk: 10 +

IQ FITNESS 3D: TRIANGL

Baví vás řešit zapeklité úlohy a procvičovat svůj mozek? Chcete s zlepšit prostorovou představivost hravou formou?

Triangl je kuličkový prostorový hlavolam ze série IQ Fitness 3D.  Čekají na vás logické úlohy, ve kterých budete muset vyplňovat volný prostor. Hry mají více obtížností, a tak vám dají prostor na zlepšování. Kompaktní uzavíratelná krabička je jako stvořená na cestování.


IQ FITNESS: LOGIC I

Počet hráčů: 1 +

Věk: 12 +

IQ FITNESS: LOGIC I

Trénujte svůj mozek! 53 různých karet s 5 stupni obtížností zaměstná váš mozek naplno.

V jednotlivých úlohách na vás čeká matematika, logika nebo třeba představivost.
Obsahuje pravidla i řešení.

Ke hrám Mozkovna Logic je nově k dispozici bezplatná aplikace pro chytrá zařízení, která vám ukáže správné řešení dané karty. Kartu stačí oskenovat a s pomocí aplikace pozorovat animované řešení! Aplikace je zdarma ke stažení na Google Play a AppStore.


LEVÁ A PRAVÁ HEMISFÉRA: JAZYKOVÁ LOGIKA A OBRAZOVÉ HÁDANKY

Počet hráčů: 1 +

Věk: 10 +

LEVÁ A PRAVÁ HEMISFÉRA: JAZYKOVÁ LOGIKA A OBRAZOVÉ HÁDANKY

Využij konečně jednou celý mozek!

Levá a pravá hemisféra je hra, která se zaměřuje na rozličné varianty procvičování laterálního myšlení. Levá půlka mozku se bude trápit nad logickými úlohami, zatímco pravá polovina musí určit záhadné obrázky. Je to prostě práce pro celý mozek, ani jeden neuron nezůstane v klidu!

Hra obsahuje 54 hádanek včetně jejich řešení.


SIRKOLAMY: OBRAZCE

SIRKOLAMY: ZÁLUDNOSTI

SIRKOLAMY: ROVNICE

Počet hráčů: 1 +

Věk: 12 + (pod dohledem dospělého)

SIRKOLAMY
 

Vraťte se spolu s námi do dětství a připomeňte si retro sirkové hlavolamy a rébusy.

V zápalkové krabičce najdete 10 zadání hlavolamů, které vám nedají spát.
Vezměte si kartu úkolu, rozestavte sirky a splňte zadání. Řešení každého hlavolamu najdete vždy na druhé straně karty.

Upozornění: Hlavolam obsahuje skutečné sirky, proto jej děti smí hrát pouze pod dozorem rodičů nebo osob starších 18-ti let.


HORRORSTEIN: MONSTER FACTORY

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 6 +

HORRORSTEIN: MONSTER FACTORY

Profesor Horrorstein má v laboratoři neuvěřitelný nepořádek. Pomůžete mu poskládat monstra zase dohromady?

Horrorstein je škodolibá oddychová hra, v níž se snažíte urovnat nepořádek roztržitého profesora a v jeho laboratoři poskládat co nejvíce příšer. V každém kole si hráči vybírají z vyložených dílků. V nabídce jsou buď části příšerek, nebo akční dílky. Hráči se rozhodují, který dílek si vyberou, jestli budou skládat příšery, pomáhat si nebo škodit ostatním.


VINOHRAD

Počet hráčů: 1 – 6

Věk: 13 +

VINOHRAD

Zdědili jste malý zanedbaný vinohrad v Toskánsku a snažíte se ho obnovit, zvelebit a rozšířit. Ale nebude to snadné! Práce ve vinohradu je nejen náročná, ale vyžaduje i dobré plánování a management.

Hráči podle ročního období umisťují své dělníky na jednotlivá místa vinohradu, kde mohou vykonat různé akce. Nejprve připravují a rozšiřují vinohrad a poté sklízí a produkují víno, které nechávají zrát ve svých sklepech. Vinohrad skvěle využívá herní mechaniky umisťování dělníků na herní plán, využívání karet v ruce, plnění úkolů a aukci volby pořadí hráčů na tahu.


ŠACHY: DŘEVĚNÉ FIGURKY


ŠACHY: DŘEVĚNÉ FIGURKY

Klasická společenská hra.       


MONOPOLY: HRA NA RYCHLÉ OBCHODOVÁNÍ S NEMOVITOSTMI

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 8 +

MONOPOLY: HRA NA RYCHLÉ OBCHODOVÁNÍ S NEMOVITOSTMI

Monopoly je hra na nákup, pronájem a prodej nemovitostí s cílem získat majetek o co největší hodnotě, přičemž vítězem se stává nejbohatší ze všech účastníků hry.

Začíná se na startu, odkud každý hráč postupuje se svou figurkou po hrací ploše o tolik políček, kolik činí součet bodů na obou současně vržených kostkách. Jestliže hráč se svou figurkou vstoupí na políčko, které zatím nevlastní, může jej od banky koupit. Pokud však hráč nechce políčko koupit, prodá jej bankéř v aukci nejvyšší nabídce. Hráči vlastnící nemovitosti vybírají nájemné od spoluhráčů, kteří se na jejich nemovitostech zastaví. Stavba hotelů a domů značně zvyšuje vybírané nájemné, takže je výhodné stavět na co největším počtu pozemků. Hráč může získat další finanční prostředky od banky prostřednictvím hypotéky.
Hráči musí vždy uposlechnout pokynů uvedených na kartách "Pokladna" a "Šance". Během hry se mohou dostat i do vězení.


PAKAL

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 8 +

PAKAL

Prozkoumejte džungli a najděte cestu ke ztracenému chrámu. Logický rychlík, který si díky přizpůsobující se obtížnosti užijete s celou rodinou.

Pakal je logická hra, ve které se snažíte posunováním průhledných a neprůhledných dílků na své herní desce dosáhnout toho, aby byly viditelné pouze zadané symboly a pak získat vhodný žeton pokroku, který vás posune co nejdále vpřed na bodovací stupnici. To vše během nesmlouvaného časového limitu.