Hry pro nejmenší

KONTRASTNÍ KARTY: TVARY A RODINA

KONTRASTNÍ KARTY: ZVÍŘÁTKA

Počet hráčů: 1

Věk: od 3 měsíců

KONTRASTNÍ KARTY: TVARY A RODINAKONTRASTNÍ KARTY: ZVÍŘÁTKA


Přemýšlíte nad tím, jak zabavit nejmenší děti?

 

Kontrastní karty se sametovým povrchem a obrázky, jejichž syté barvy (černá, bílá, červená) přitahují a stimulují jejich pozornost. Karty lze propojit bílou stužkou a upevnit je k postýlce.

Kontrastní barvy Tvary a rodiny jsou vhodné pro děti již od 3 měsíců. Obsahují 14 kontrastních obrázků s motivy tvarů a členů rodiny.

Kontrastní karty Zvířátka jsou vhodné pro děti od 6 měsíců. Obsahují 14 kontrastních obrázků s motivy domácích a divokých zvířátek na 7 pevných kartách.


PUZZLE AKADEMIE: HMATÍK

PUZZLE AKADEMIE: BREBENTÍK

Počet hráčů: 1

Věk: 2 +

   PUZZLE AKADEMIE: BREBENTÍK

Kvídova puzzle akademie je určena nejmenším dětem. Herní princip je samozřejmě jednoduchý a přizpůsobený věku dětí – složit dva nebo tři dílky puzzle k sobě.

 

Hmatík je speciální puzzle s 3D potiskem, kde mohou děti poznávat jednotlivé dílky prostřednictvím hmatu.

Brebentík procvičí během skládání mluvení a logopedické dovednosti.


HURÁ VEN!: 21 HER POD ŠIRÉ NEBE

Počet hráčů: 2 +

Věk: 2 +



Drapněte své děti, rodinu, kamarády a HURÁ VEN!

Hurá ven! je soubor známých i méně známých venkovních her. Hlavní hrou v krabičce jsou Sběratelé. Rychlá poznávací a pohybová hra, která bude bavit i menší děti. Princip je jednoduchý. Každý hráč si vylosuje kartu s vlastností, kterou musí najít ve svém okolí (doma, na zahradě, během přestávek na výletech atd.). Když předmět s danou vlastností přinese nebo se ho dotkne, bere si další kartičku.

Každá kartička má originální ilustraci a popisek v češtině, slovenštině a angličtině, a tak je karty možné použít i k procvičení 32 anglických slovíček.


HOUBOHRA: KOOPERATIVNÍ HRA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 3 +



Houbohra je kooperativní desková hra. Hráči a hráčky vyráží z nádraží do lesa na houby – většina jedlých hub je posouvá dopředu směrem k nádraží cíl, nejedlé houby a borůvkové hody je na cestě brzdí. Ten, kdo již je v cíli, pomáhá svými hody ostatním spoluhráčům.

Hra je rychlá (trvá zhruba deset minut), takže se na ni i malé děti vydrží soustředit, a zároveň je dynamická a pokaždé jiná, což potěší starší děti a (pra)rodiče. Hra rozvíjí jemnou motoriku a také spolupráci v týmu houbařů. Učí děti rozpoznávat nejznámější houby.


MLUVÍCÍ PEXESO: DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY

MLUVÍCÍ PEXESO: ZVUKY KOLEM NÁS

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 3 +

MLUVÍCÍ PEXESO: ZVUKY KOLEM NÁS          

Pexeso zná každý. Ovšem díky zvukům získává tato hra zcela nový rozměr.

Kouzelné mluvící pexeso kombinuje procvičování vizuální a poslechové paměti dětí. Děti se tak učí rozeznávat zvuky, které nás obklopují.

Pexeso nabízí více herních variant. Lze jej hrát jako klasické pexeso, kdy jsou všechny karty otočeny obrázky dolů a děti poznávají karty podle zvuku. Snadnější variantou je, že se otočí pouze půlka kartiček a děti hledají druhou kartičku podle zvuku. Pexeso lze hrát i jako obyčejné pexeso bez zvuků.


UNO JUNIOR: PAW PATROL

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 3 +



Oblíbená jednoduchá karetní hra s motivy postav z animáku Tlapková patrola, tentokrát ve verzi Junior. 

Hra je podobná klasické karetní hře Prší, ale je zpestřena o více možností a také o speciální karty, pomocí kterých můžete například soupeři vystavit stopku pro dané kolo nebo otočit směr hry. Úkolem hráčů je zbavit se co nejdříve svých karet. Hráč, který z ruky odloží poslední kartu, zvolá UNO a vyhrává. Doba hraní jedné hry je přibližně 5 minut. 


POJĎ SI HRÁT

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 3 +


 


Krtek přináší radost i dětem, které ještě neumějí počítat. Hra Pojď si hrát zpřístupňuje klasické Člověče, nezlob se našim nejmenším.

 

Pravidla ve hře Pojď si hrát jsou stejná jako v klasickém Člověče, nezlob se. Hrací kostka však místo číselných bodů obsahuje obrázky. Hráči tak na herním plánu postupují na první obrázek, který jim padl na kostce. Vítězí samozřejmě ten, komu se jako prvnímu podaří umístit všechny své figurky do domečku.

Děti při hře doprovází veselé ilustrace Zdeňka Millera.


OBRÁZKOVÉ HÁDANKY NA CESTY

Počet hráčů: 1

Věk: 3 +



Skvělá zábava na cesty!

Obrázkové hádanky na cesty jsou originální ilustrované hádanky od českých autorů, které rozvíjí znalosti dětí v různých oblastech. Na 40 oboustranných kartičkách na děti čekají nápadité a zábavné úkoly, jako například dokreslování, spojování, hledání rozdílů, počítání, vybírání správné odpovědi a další. Úkoly se řeší pomocí mazatelného fixu, který je součástí balení. Díky tomu se mohou děti k úkolům opakovaně vracet nebo si je opravovat.

Obrázkové hádanky rozvíjí koncentraci, logické uvažování, pozornost, grafomotoriku a specifické znalosti z různých oblastí.


POHÁDKOVÉ DIVADLO: PRINCEZNY A RYTÍŘI

Počet hráčů: 1 – 4

Věk: 3 +



 

Opravdové divadlo s rekvizitami ze světa princezen a rytířů.

Příběh je pokaždé jiný. Rozhoduje fantazie dětí a také postavy, které se při hodu kostkou dostanou do příběhu.

Pohádkové divadlo rozvíjí slovní zásobu a komunikaci, kreativní myšlení, prostorovou orientaci, vlastní fantazii i vzájemnou spolupráci.


VĚŽ: 3 V 1

Počet hráčů:

Věk: 3 +



Variabilní hra pro děti od 3 let.

S barevnými dřevěnými kameny můžete stavět klasickou věž (známou též jako jenga), ale kameny lze použít také na hraní domina nebo pexesa.

Hra pomáhá dětem rozvíjet jemnou motoriku, soustředění a paměť.


MAGNETICKÁ KRESLICÍ TABULKA

Počet hráčů: 1

Věk: 3 +



Magnetická tabulka je skvělým pomocníkem při kreslení, které nemá hranice!

Použitím představivosti může dítě kreslit tvary, písmena a obrázky. Magnetickou tabulku stačí použít místo papíru a pero místo obyčejné tužky, kreslení je tak mnohem zábavnější! Díky síle působící mezi magnety dítě cítí a slyší, jak vyskakují magnetické kuličky směrem k tužce, a tím se vytváří požadovaný tah. Tabulka je tak nejen vynikající výukovou pomůckou, ale také zábavou pro děti!

Magnety spadnou přetřením tabulky dlaní nebo plochou tužky a můžete začít znovu!


MOJE PRVNÍ HRY: ZAČÍNÁME SI HRÁT

Počet hráčů: 2 – 4 

Věk: 3 – 5



Puzzle, hry pexeso, tvary, skládačky…

Hrajte si s dětmi nebo je nechte, ať si hrají, poznávají a objevují samy. S komplexním souborem her zlepší jemnou motoriku, paměť i postřeh, poznají abecedu i základní číslovky. Procvičí tvary, základní barvy a seznámí se se základy logiky.


PUZZLE S PŘÍBĚHY: ČESKÉ POHÁDKY

Počet hráčů: 1 – 3

Věk: 3 – 6


  

Potrénujte paměť, pozornost, komunikační dovednosti a logické uvažování.

Užijte si společné pohádkové chvilky s dětmi a přečtěte jim poutavé pohádkové příběhy, které si děti poté budou moci samy převyprávět, zatímco se pokusí poskládat puzzle s pohádkovými obrázky tak, aby na sebe obrázky logicky navazovaly.


PUZZLE S PŘÍBĚHY: PŘEKONÁM SÁM SEBE

Počet hráčů: 1 – 3

Věk: 3 – 6


 

Potrénujte paměť, pozornost, komunikační dovednosti, zvládání emocí a logické uvažování.

Užijte si zábavu se svými dětmi a rozvíjejte jejich dovednosti s jedinečnou vzdělávací edicí Kvído Puzzle s příběhy. Úkolem dětí je na podkladu přečteného příběhu pospojovat dílky puzzle tak, aby na sebe obrázky logicky navazovaly. Hra Překonám sám sebe obsahuje tři příběhy, ve kterých se hlavní hrdinové snaží vypořádat se svými strachy.


MALÝ RARÁŠEK: POHÁDKOVÁ HRA PRO MALÉ DĚTI

Počet hráčů: 1 +

Věk 3 – 6



Pohádky ožívají s vámi na cestách i doma. Pojďte pomáhat skřítkovi, bludičce nebo třeba autíčku.

Úkoly rozvíjí jemnou motoriku, pohyblivost, poznávání přírody, ale hlavně je to zábava. Variabilita úkolů je připravena pro menší i starší děti (3 – 6 let). Karty s pohádkami a úkoly snadno zabalíte do batohu na výlet.


ZVÍŘÁTKOVÉ TRIO: ČERNÝ PETR, PEXESO, KVARTETO

Počet hráčů: 2 +

Věk: 3 – 8



Pomocí těchto karet si zahrajete tři nejoblíbenější dětské karetní hry – Pexeso, Kvarteto a Černého Petra.

Hra je krásně ilustrovaná, zvířátka jsou začleněna do zvířecích rodinek podle toho, kde žijí. Ideální hra na cesty, stačí Vám jeden balíček karet na tři karetní hry. 

Karty jsou upraveny laminací, aby se daly lépe očistit a neničily se.


VADÍ NEVADÍ! ANEB NEJSME VŠICHNI STEJNÍ

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 3 – 9



Naučte děti hravou a nenásilnou formou, že přátelství, respekt a tolerance jsou v dnešním světě důležité hodnoty.

Hra vhodná pro předškolní a školní děti, které zažívají především v dětském kolektivu složitější okamžiky. Přirozeně se mezi sebou porovnávají a více vnímají rozdíly v chování, v životním stylu i v otázce materiálního komfortu svých rodin. Musí si samy poradit v řadě náročných situací: vyhodnotit je, udělat si na ně vlastní názor a pak se podle něj zachovat. Někdy to vyžaduje i nemalou dávku odvahy: zastat se kamaráda, k němuž se jiní nechovají hezky, či dokázat obhájit svůj názor nebo zvyklosti své rodiny, jež se mohou oproti většině lišit.


NEŠŤOUREJ SE V NOSE!  ANEB ETIKETA PRO DĚTI

Počet hráčů: 2 – 5

Věk: 3 +


Seznamte děti nenásilnou formou s mnoha zásadami chování k ostatním dětem a dospělým
.

Nešťourej se v nose! je průvodcem základů etikety pro naše nejmenší slečny a gentlemany. Děti si hravou formou připomenou základy slušnosti a mezilidské komunikace nebo základy stolování a osobní hygieny. Dozvědí se, jak se chovat k těm, kteří se nějak odlišují, jak se chovat na veřejných prostranstvích, v přírodě či ke zvířátkům. Nejedná se o klasickou deskovou hru, ve které je cílem něco vyhrát. Hlavním smyslem je pomoci rodičům a dětem zkoumat to, co je správné a dát prostor k poznávání hodnot, ze kterých vycházejí zásady slušného chování.

Hra se zaměřuje na 5 tématických oblastí: já a mé zdraví, já a mí nejbližší, já a mí vrstevníci, já ve společnosti a já ve veřejném prostředí.


DÁVEJ BACHA! ANEB BEZPEČNÝ START DO ŽIVOTA

Počet hráčů: 1 +

Věk: 4 +



Můžu sníst plody, které najdu venku? Můžu si pohladit cizího pejska? Co musím udělat, než přejdu silnici?

Na veselých ilustracích ze života holčičky Elišky, jejího bratříčka Ondry a jejich kamarádů si můžete s dětmi popovídat o tom, jak si bezpečně hrát doma, v přírodě či při sportu. Hra vám nabídne také témata, jako jsou kontakt s nebezpečnými látkami či léky i tipy, jak by se děti měly zachovat, když je osloví neznámí lidé nebo se ztratí. Ve hře najdete otázky bezpečnosti na internetu – vždyť už dnešní předškoláci mají téměř denně v rukou telefony či tablety s přístupem k internetu.


U OKÝNKA

Počet hráčů: 1 +

Věk: 4 +

U OKÝNKA

U okýnka je karetní hra do auta, vlaku i autobusu. Děti hledají při jízdě obrázky z karet, které drží v ruce. Kdo najde víc obrázků, vyhrává.

V balíčku 77 karet najdete běžné i vzácnější předměty. Hledat budete i různé geometrické tvary, tudíž zapojíte i abstraktní myšlení.

Každá kartička má originální ilustraci a popisek v češtině, slovenštině a angličtině, a tak je karty možné použít i k procvičení 32 anglických slovíček.


ČERNÝ PETR: POHÁDKY

Počet hráčů: 3 – 6

Věk: 4 +

ČERNÝ PETR: POHÁDKY


Zahrajte si klasickou hru s oblíbenými hrdiny kreslených pohádek. Své karbanické umění už trénují Bob a Bobek, Káťa a Škubánek či například hajný Robátko.

Z vítězství se bude radovat ten, kdo z ruky vyloží všechny nasbírané dvojice a přitom na něj nezůstane nepopulární kartička Černého Petra.

Večerníčková verze oblíbené hry pomáhá dětem zlepšovat paměť a také komunikační schopnosti.


PANTOLINO

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 4 +

PANTOLINO

Utvořte co nejdelší stonožku!

Hráči házejí 4 kostkami, na kterých jsou zobrazeny různé barvy nožiček stonožek. Hod kostkami lze až dvakrát opakovat. Podle výsledku hodu si poté může hráč vzít odpovídající destičku stonožky z nabídky. Nabídka se postupně zmenšuje a ne vždy na hráče správný dílek vyjde. Vyhrává ten, který vytvořil nejdelší stonožku.

V pokročilé variantě hry si mohou hráči destičky vzájemně krást.


POPELKA

Počet hráčů: 1 – 4

Věk: 4 +

POPELKA

Celé království žije neobyčejnou událostí. Princ dnes pořádá veliký bál. Pozvánku dostaly všechny dívky včetně Popelky. Jak má ale jít na ples bez šatů a střevíčků? A jak se na zámek dostane?

 

Popelka je kooperativní hra, v níž se malí hráči snaží pomoci Popelce nalézt šaty, střevíčky a kočár. Jedině tak se bude moci vydat na královský ples. Stihnout to však musí do půlnoci, neboť pak již kouzla přestávají fungovat.

Hra je založena na hledání stejných dvojic karet. Avšak to, kolik karet a jakým způsobem budou hráči odkrývat, si hráči neurčují zcela libovolně. Jednotlivé tahy totiž řídí kostka se speciálními symboly. Ta umožňuje odkrývat jednu či více karet, veřejně či neveřejně, také nařizuje posouvat ručičku na hodinách. Pokud se hráčům nepodaří nasbírat potřebný počet dvojic do půlnoci, bohužel prohráli.

Hra umožňuje hned tři obtížnostní varianty, kdy přibývají další kartičky, které mají speciální efekty. Pomocí této hry procvičíte paměť, poznávací schopnosti i prostorovou orientaci.


GOBLÍCI JEDLÍCI

Počet hráčů: 2

Věk: 4 +

GOBLÍCI JEDLÍCI

Strategická hra, která baví i dospělé.

Pokuste se srovnat své goblíky do řady a otestujte tak svou paměť a logické myšlení.
Hraje se v duchu piškvorek, kde vaše mlsné figurky mohou snadno sníst ty soupeřovy – figurky mají tři velikosti a mohou se navzájem požírat. Je důležité si pamatovat, které figurky jsou zakryté.


KOČKA KARLA

Počet hráčů: 3 – 6

Věk: 4 +

KOČKA KARLA

Všechny jsme se seběhly na velký voňavý sýr. Divíte se nám? Vypadá lákavě, jen si pochutnat. Pozor však než se objeví Karla, kočka s ostrými drápky. My myšky jsme ale hbité a utíkáme, jen jak ji zahlédneme. Běda však, pokud se některá z nás opozdí…

Kočka Karla je dovednostní postřehová hra pro nejmenší děti. Jeden z hráčů si vezme velký dřevěný kelímek ve tvaru kočky, ostatní obdrží dřevěné myšky s dlouhými ocásky. Své myšky umístí na filcovou podložku ve tvaru sýra a drží je za ocásky. Hráč v roli kočky hází kostkou. Dokud na kostce padá symbol myšky, nic se neděje, kočka nesmí reagovat a myšky se nesmí hnout ze sýra. Pokud však padne symbol kočky, vydá se čičinka na lov. Úkolem hráče v roli kočky je přikrýt hbitě kelímkem některou myš, zatímco hráči v roli myší potáhnutím za ocásek se snaží svojí myškou utéci ze sýru. Podle výsledku tohoto minisouboje se role kočky posouvá nebo se ubírají životy myškám.


DALŠÍ, PROSÍM: BLÁZNIVÁ ORDINACE

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 5 +

DALŠÍ, PROSÍM: BLÁZNIVÁ ORDINACE

Další, prosím je pohodová hra se šťastným koncem. Cílem hry je vyléčit všechna domácí zvířátka. Občas některý mazlík uteče, znovu onemocní nebo ho prostě protihráč prachsprostě šlohne. Na každé kartičce mazlíčka je vyznačeno, jaké léky potřebuje. Akční karty zase vnášení do hry moment překvapení. Vyhrává ten, kdo má u sebe na konci hry nejvíce vyléčených mazlíčků. Hra je rychlá, zahrát ji zvládnete tak za 15 minut.

Je možné hrát i kooperativní variantu, v níž se snažíte naplnit nelehký cíl – vyléčit všechny mazlíčky, aniž by přišel byť jeden jediný lék nazmar. Zvládnete to společně?


BAMBILION DĚTSKÝCH HER

Počet hráčů: 2 – 10

Věk: 5 +

BAMBILION DĚTSKÝCH HER

Jednoduchá příprava, snadné hraní a rychlý úklid. Hrajte všude a kdykoliv. 20 neotřelých nápadů i prověřených her pro školáky i předškoláky. Zabaví děti a nevysílí rodiče.

Bambilion je chytrá krabička do kapsy, která pomůže i v těch nevypjatějších situacích. Obsahuje 32 promyšlených komponentů, díky kterým můžete hrát desítky her. Bambilion učí počítat, rozvíjí paměť a trénuje postřeh. Ať jsou vaše děti soutěživé, chtějí se naučit něco nového nebo se chtějí jen bavit, každý si najde vhodnou hru.

Hry mají jednoduchá pravidla, která všichni hned pochopí. Děti si je rychle zapamatují a mohou je hrát samy.

Vhodné i pro osoby s poruchou vnímání barevného spektra. Namísto barev je možné se řídit počtem teček na kostkách i kartičkách.


BAMBILION DĚTSKÝCH HER: EDICE ŠUMAVA

Počet hráčů: 2 – 6

Věk: 3 – 10

BAMBILION DĚTSKÝCH HER: EDICE ŠUMAVA

Bambilion Šumava je soubor bleskových her pro děti a rodiče.

Ať na cestách nebo doma přijde hluchá chvilka, nuda nebo krize, s Bambilionem budete mít situaci pod kontrolou. Hry si během minuty připravíte, samotná hra trvá kolem 5 minut. Vybalit je můžete kdekoliv, protože krabička se vám vejde do kapsy. Ať jsou vaše děti soutěživé nebo se chtějí jen bavit, každý si najde vhodnou hru.


HOĎ A OBJEVUJ: KOSTKA S AKTIVITAMI

Počet hráčů: 1 +

Věk: 4 – 10

HOĎ A OBJEVUJ: KOSTKA S AKTIVITAMI


Hra Hoď a objevuj  rozvíjí pohybové dovednosti, přemýšlení v souvislostech, znalost písmen, čísel, barev a další.

Měkká kostka s kapsami, 53 obrázkovými kartami a aktivitami pro předškoláky i školáky je variabilní pomůcka, kterou lze využít při hrách doma s dětmi, během domácí párty nebo v dětských kolektivech.

Karty jsou oboustranné a obsahují následující témata: písmena, pohybové aktivity, domácí i divoká zvířata, emoce, povolání, počty, barvy (jsou na samotné kostce).


CHYTRÉ PEXESO: ČÍSLA

CHYTRÉ PEXESO: BARVY A TVARY

CHYTRÉ PEXESO: PÍSMENA

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 5 +

CHYTRÉ PEXESO: ČÍSLA   CHYTRÉ PEXESO: BARVY A TVARY   CHYTRÉ PEXESO: PÍSMENA

Chytrá pexesa jsou jednoduché hry, vycházející z principu vědomostních pexes přizpůsobených dětem předškolního a mladšího školního věku. Děti při hře nehledají dva stejné obrázky, ale dvě informace, které k sobě patří (spojují je významově společné věci).

Hra rozvíjí u dětí paměť a logické uvažování.


NOEMOVA ARCHA: ZACHRAŇTE VŠECHNA ZVÍŘATA

Počet hráčů: 2 – 4

Věk: 5 +

NOEMOVA ARCHA: ZACHRAŇTE VŠECHNA ZVÍŘATA


Noemova archa je obrovské plavidlo. Dokážeš stejně jako Noe získat všechna zvířata světa v páru a dopravit je na loď pro jejich záchranu? Pokus se o to v co nejkratším čase a vyhraj tak nad svými soupeři.

Noemova archa je zábavná a jednoduchá hra pro všechny věkové kategorie. Při hře se nepočítají políčka, ale postupuje se podle barev - díky tomu mohou hrát i malé děti. Stejně jako Noe se v co nejkratším čase naloďte i se zvířaty na svou archu. Vyhrává ten, kdo nejdříve naplní svou archu všemi zvířátky.

Hra rozvíjí jemnou motoriku, představivost, komunikační schopnosti a sociální cítění. Podněcuje v dětech zdravou soutěživost a zábavnou formou je motivuje k získávání nových dovedností a znalostí o světe.