Výtvarná soutěž “LES NÁS BAVÍ”

Městské lesy Znojmo a Městská knihovna Znojmo vyhlašují 1. ročník výtvarné soutěže „Les nás baví“.

Les byl a stále je inspirací mnoha umělců, od malířů, hudebníků až po spisovatele. Zanechává svůj otisk nejen na plátnech či notovém papíře, ale i v nás samotných. Stále více se mu však vzdalujeme, přestože jeho návštěva nám přináší úlevu od běžných starostí, zlepšuje nám kondici, náladu, děti trénuje v motorice a dospělé v orientaci. Zkusme se zamyslet, jaký by byl svět bez lesa nebo ukažme ostatním, jak jej představili literáti.

  1. kategorie: děti v mateřských školách
  2. kategorie: žáci 1. – 2. třídy základní školy
  3. kategorie: žáci 3. – 4. třídy základní školy
  4. kategorie: žáci 5. – 6. třídy základní školy
  5. kategorie: žáci 7. – 9. třídy základní školy
  6. kategorie: ostatní studenti a dospělí

Soutěžní témata:Co ztratím, když zmizí les” a “Les ze světa knih” (inspirujte se: Klára Smolíková – Začarovaný hvozd, Lenka Jakešová – Pohádky z lesa, Eva a Michal Skořepovi – Chytré pohádky z lesní Mýtiny)

Podmínky účasti: Formát: A4, A3, technika libovolná. Označení všech zaslaných prací: název, jméno autora, věk, kategorie, adresa, kontaktní email. Vždy soutěží jednotliví účastníci, nikoliv skupiny.

Adresa zaslání – případně osobního předání: Městské lesy Znojmo,Vídeňská třída 707/25, 669 02 Znojmo nebo Městská knihovna Znojmo, Zámečnická 288, 669 02 Znojmo.

Vybrané práce budou vystaveny v KAFE U Radnice, v Městské knihovně ve Znojmě, uvedeny na webových stránkách, Facebooku a Instagramu organizátorů.

Zasláním práce souhlasíte s jejím možným užitím pro potřeby Městských lesů Znojmo a Městské knihovny Znojmo. Soutěžní práce se nezasílají zpět.

Kontakt: Ing. Jana Trojanová, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 730 550 971.

Uzávěrka soutěže: 26.5.2021

Výtvarná soutěž “LES NÁS BAVÍ”