Noc s Andersenem v dětském oddělení Městské knihovny Znojmo – 1. duben 2022

22. ročník Noci s Andersenem jsme pro děti připravili s tématem Mezinárodního dne ptactva. Tento den připadá na dětmi oblíbený apríl, tedy 1. duben.

Celý večer zahájila známá hudební znělka Noci s Andersenem, kterou si děti pouští na místech nocování po celé České republice. Připomenuli jsme osobnost Hanse Christiana Andersena a podívali se společně na příběh Ošklivého káčátka, za které se spisovatel sám považoval.

S vekou radostí jsme přivítali hosta noci vedoucího sbírkotvorného oddělení pana RNDr. Antonína Reitera, Ph.D. z Jihomoravského muzea ve Znojmě, který dětem představil svou práci kurátora zoologických sbírek. Poutavě nás seznámil s druhy ptáků, které potkáme v našem městě, na Znojemsku a v Podyjí. Děti jej zahrnuly mnoha zajímavými dotazy. I tímto moc děkujeme za spolupráci.

Ve druhé části večera děti čekalo několik soutěží a aktivit s tématem ptactva. Využili jsme i zvukové knihy se zpěvy ptáků a snažili se uvědomit si, zda je slyšíme venku při procházce nebo ráno cestou do školy.

Nakonec děti čekala před spaním procházka s baterkami centre Znojma. Letos jsme se vydali i se zimními čepicemi nočním městem kolem kostela sv. Mikuláše až k Rotundě sv. Kateřiny. Cesta zpět do knihovny nás vedla kolem Radnice Znojma. Pak už jsme všichni s pěknou knížkou zalezli do spacáků a popřáli si dobrou noc.

Noc s Andersenem v dětském oddělení Městské knihovny Znojmo – 1. duben 2022   noc s a 2 2022
Noc s Andersenem v dětském oddělení Městské knihovny Znojmo – 1. duben 2022   noc s a 4 2022