Čtení pomáhá

Čtení pomáhá, aneb k čemu mohou být dobré knihy (nejen) z doporučené četby?

Nebaví vás knihy, které máte jako doporučenou literaturu? Můžete je použít i pro dobrou věc.

Charitativní projekt Čtení pomáhá je možnost pro všechny, kteří četli nebo čtou. Smyslem je po přečtení vybrané knihy úspěšně vyplnit test, a tak dostat virtuální peníze. Ty pak lze věnovat na charitu z nabídky na stránce projektu.
Po registraci na stránce www.ctenipomaha.cz naleznete nabídku knih, ze které spustíte test. Knihy jsou rozděleny do kategorií pro 1. st ZŠ, 2. st. ZŠ a SŠ. Mnoho z nich si vybavíte ze svého dětství. Otázky v testu jsou jen 4, ale často se zaměřují na maličkosti. Vyplatí se tak mít knihu u sebe a zalistovat při hledání odpovědi. Test můžete vyplňovat 5 minut a na každou knihu máte 3 pokusy. Nebojte se ani básniček. Pokud máte knížku u sebe, můžete v ní odpovědi dohledat snáze, než v objemnějších knihách beletrie. My v knihovně jsme vyzkoušeli vyplnit test z několika knížek se 4. a 5. třídami ZŠ nám. Republiky a byli jsme poměrně úspěšní.

Podívejte se i Vy na stránky projektu a zapojte se nejen v rámci Světového dne laskavosti, který je letos v neděli 13. listopadu.

Čtení pomáhá   Čtení pomáhá