Festival Městské knihovny Znojmo v dětském oddělení

Vytisknout

Ve dnech 9.9. - 15.9.2021 se konal Festival Městské knihovny Znojmo v jejích prostorách i mimo ně.

Dětské oddělení v rámci Festivalu připravilo následující aktivity pro veřejnost a pro školy.

V pondělí 13. 9. navštívili žáci 5. A a 5. B. třídy ze ZŠ náměstí Republiky. Aktivně se zúčastnili besedy znojemské spisovatelky Petry Dvořákové, která je autorkou oblíbených knih nejen pro děti.

Beseda se znojemskou spisovatelkou Petrou Dvořákovou     Beseda se znojemskou spisovatelkou Petrou Dvořákovou
Úterý 14. 9. patřilo těm nejmenším. V Dolním parku byly pro ně přichystány knížky pro nejmenší, leporela, ale také knížky z edice Kouzelné čtení, na kterém si mohli vyzkoušet elektronickou Albi tužku. Rodiče se seznámili s projektem BOOKSTART s knížkou do života a obdrželi seznam knížek pro společné čtení, které si mohou vypůjčit v Městské knihovně na dětském oddělení.

BOOKSTART s knížkou do života     BOOKSTART s knížkou do života
Ve středu 15. 9. do naší knihovny zavítali žáci 3. A, 3. B, 3. C ze ZŠ Mládeže a žáci 4. A, 4. B ze ZŠ náměstí Republiky. V konferenčním sále pro ně byla přichystána beseda se spisovatelkou oblíbených dětských knih Lucií Hlavinkovou.

Beseda se spisovatelkou Lucií Hlavinkovou     Beseda se spisovatelkou Lucií Hlavinkovou
Středeční odpoledne patřilo netradičnímu venkovnímu Knihoběhu, pořádanému v Dolním parku města Znojma. Zúčastnilo se 25 dětí, které na sedmi stanovištích plnily různé úkoly. Děti si vyzkoušely, zda mají postřeh, jak těžké je běžet s knížkou na hlavě nebo si zahrály deskovou hru, kterou si mohou zapůjčit v knihovně. Po splnění úkolů je čekala sladká odměna.

Knihoběh     Knihoběh
Festivalu přálo i počasí a my se těšíme příští rok opět na shledanou.