Život s vášní a čokoládou - Městská knihovna Moravský Krumlov

Vytisknout
"Po kousku čokolády odpustíme cokoliv. Jen si pak neodpustíme ten další." S tímto citátem neznámého autora se zajisté ztotožnilo nemalé procento návštěvníků přednášky Ing. Marcely Krčálové s názvem Život s vášní a čokoládou, která se uskutečnila 27. listopadu v rámci předvánoční Literární kavárny Městské knihovny.
Z "čokoládových dějin" stojí za zmínku používání kakaových nápojů při náboženských rituálech nebo  využití samotných bobů jakožto historického platidla. Nedílnou součástí přednášky byla i degustace kakaových bobů a následně i samotné čokolády, během které bylo poodhaleno tajemství výroby kvalitní čokolády. Veškerá přítomná čokoláda pocházela z dílny firmy Jordi's, fungující v Hradci Králové od roku 2010. Tato čokoládovna sbírá ocenění i na světových soutěžích. Samotná degustace zahrnovala bílou, mléčnou i hořkou čokoládu s obsahem např. vanilky, pepře, skořice či dokonce kozího mléka. Po přednášce byl zahájen prodej produktů značky Jordi's, jenž probíhal ruku v ruce s citátem z úvodu tohoto článku.
Velký dík tedy patří přednášející Marcele Krčálové, která předala mnoho nových informací ze světa čokolády. Stejně tak se sluší a  patří poděkovat i organizátorkám Literární kavárny a všem zúčastněným popřát čokoládové Vánoce.

Sandra Ohlídalová, studentka VOŠ Brno – obor informační služby a knihovnictví